Ensiksi pahoittelut siitä että blogissani on ollut hiljaista parin viikon ajan. Syynä tähän on ollut se, että pienoista kiirettä reissujen merkeissä sekä maailman kakkaisin internet-yhteys on juuri tässä talossa!! En ole siis vain pystynyt lisäämään tekstiä ja kuvia sinne, prkl!

Paljon on reilussa kahdessa viikossa tapahtunut, joten yritän tiivistää ja kiteyttää asiat kivasti..niin että edes joku jaksaa lukea!

Viimeksi kun kirjoitin olin lähdössä Budapestiin, Unkariin. Ja lähdinkin! 12.5 oli täällä Helluntai eli koulut kiinni. Ja jostain syystä myös tiistai oli vapaa. Siksi päätimme suomalaisen vaihtaritoverini Riikan kanssa hypätä junaan ja käydä visiitti Budapestissa. Olin käynyt siellä jo pari kertaa aikaisemmin, mutta edelleen löytyi monta paikkaa jossa olin ekaa kertaa. Eli perus nähtävyydet ja sillee. Perusfaktaa: Tonava halkaisee Budapestin kahtia, jolloin tois puol jokkee on Buda (vanha kaupunki) ja toisella Pest (uudempi osa).Hostelli, jossa majoitumme oli halpa, mutta aluksi huono. Sisäänkäynti hostelliin oli kuin olisi kävellyt sisään paikallisten pulsujen kotiin ja sängystä löytyi bedbugseja eli sellaisia hirveen kivoja pikku elukoita. Eka yö jouduttiin pakosta nukkumaan eläimien kanssa, mutta seuraaviksi öiksi saimme paremmat ja puhtaat vuoteet. Eli lopulta hostelli oli ihan asiallinen. Niin pyörittiin sitten kaikki nähtävyydet ja törmättiin myös suomalaisiin vaihtareihin, Suomi-Kanada pelin kisakatsomossa totta kai. Pelin jälkeen matka jatkui baariin, jonka nimi oli Vittula…aivan varmasti oli! Kävin Budapestissa myös parturissa, joka oli halpaa kuin saippua! Ja vaikka kuinka sukulaiskieliä ollaan niin hetki meni ennen kuin täti tajusi miten leikataan…ja ihan ok siitä lopulta tuli.

1594549.jpg
Myydään: Kiva kaksio parvekkeella. Eli meidän Hostel :)


1594544.jpg
Parlament


1594556.jpg
Likainen Tonava, siltaa ja linnaa. (Unkarin suurin rakennus...by the way)

1594559.jpg
Niin mielissään risteilyllä

Se Budapestistä..paljon olisi ollut muutakin kerrottavaa, mutta kerron sitten heinäkuussa. Keskiviikkona palasimme Salzburgiin. Loppuviikko menikin Suomen pelejä jännittäessä. Lauantain pronssipelin kisakatsomo oli paikallisen Flon ja vaimonsa Riikan luona. Arvoisan studioyleisön muodosti 7 suomalaista, yksi itävaltainen ja yksi ruotsalainen…hah! Oli kaveri väärän paikan valinnut. Mats Sundin är homosexual…vai miten se meni?

Viime viikon torstai oli taas vapaa…joku uskonnollinen vapaa taas…ja eihän sitä voi olla hyödyntämättä. Alkuviikko meni siis opiskellessa, mutta jo keskiviikkona hyppäsimme Arnen ja tyttöystävänsä Franziin kanssa junaan ja suuntasimme Regensburgiin, jossa kyseinen tyttöystävä opiskelee. Regensburg sijaitsee Saksassa, noin 100km Münchenistä pohjoiseen, eli kuuluu vielä bayeriin. Regensburg on tunnettu kolmesta korkeakoulusta, etenkin teologisesta, jossa tunnetuin professori on ollut nykyinen Paavi Benedictus XVI. Ihan kaunis kaupunki tuo Regensburg olikin ja kuinkas sattui; ollessamme vierailulla kaupungissa järjestettiin olutfestivaalit nimeltä Dult. Eli käytännössä köyhän miehen Oktoberfestit. Mutta oli porukkaa, oluttelttaa, soittoa, laulua, härveliä ja pallonheittoa..ja tietenkin olutta! Ei kai siitä tarvi sen enempää kertoa…

1594563.jpg
Regensburg


1594562.jpg
Pirullinen vemputin. Arnella oli kakka housussa jo ennen lähtöä!


1594566.jpg
No niin no! Eikö näitä kuvia ole jo tarpeeksi?

1594568.jpg

WG:n miekka piti järjestystä yllä!

Perjantaina palasin takasin Salzburgiin, sillä lauantaiaamuna oli taas uusi reissu edessä. Tällä kertaa reissun järjesti yliopisto eli puhutaan sitten vaikka Exkursiosta. Se suuntautui Werfeniin, joka on Salzburgista noin puolen tunnin ajomatkan päässä etelään. Lauantaina ohjelmassa oli tutustuminen maailman suurimpaan jääluolaan, Eisriesenweltiin. Ja olihan se iso! Yli 40km jäistä luolaa vuoren sisällä, aikamoista. Oppaan kanssa kierrettiin 1,5tuntia vuoressa, jossa oli pimeää ja pirun kylmä. Ainoa valo luolaan tuli "Lumikki ja seitsemän kääpiötä"-lyhdyistä, joita kannoimme mukanamme. Luolamieheilyn jälkeen suuntasimme majoitukseen, joka oli idyllinen maalaistalo Alppien juurella. Siellä normaalit illanvietot ja viinit yliopiston puolesta. Sunnuntaiaamuna suuntasimme toiseen kohteeseen Erlebnisburg Hohenwerfeniin, joka sekin sijaitsi Werfenin laaksossa. Kyseessä oli siis 900- vuotta vanha linna, joka oli erityisen tunnettu linnuista. Näimmekin aikamoisen lintushow:n. Koulutetut kotkat ja haukat lensivät aivan nenämme edestä ja voinkin rehellisesti sanoa, että kotka, jonka siipienväli on 2metriä, on lentänyt puolen metrin pääni yläpuolelta. Se ois voinu syödä mut! Eli tämmönen exkursio. Ja oli kyllä hauskaa, porukkaa oli mukana lähes 70 ja hintaa koko reissulle kertyi 25euroa, ihan ilmainen reissu verrattuna aikaisempiin…


1594572.jpg
Reitti jääluoliin kävi tätä kautta. Korkeutta reipas 1500meetriä.

1594574.jpg

Jäätä luolassa.

1594577.jpg
Jääluolamiehet: Ant(t)i ja Roy

1594581.jpg
Nää on varpaat. Mun varpaat. Parvekkeelta. Oispa mun parvekkeelta.

1594588.jpg
Sieltä se nyt hyökkää...

1594590.jpg
Joo, sama kaveri!

Ja uusi viikko on taas alkanut. Kävin tänään ostamassa futiskengät. Lauantaina olisi sitten amatöörifutiksen MM-turnaus, jossa Team Finnland (jossa taidan olla ainut "oikea" suomalainen) kohtaa Malesian, UsaKanadan, Tsekin ja Makedonia. Varmasti hauskaa luvassa ja upeita maaleja…ostinhan kumminkin Ronaldinhon nimmareilla varustetut Niket.

Niin ja countdown EM-kisoihin on 9! Ja vieläkään ei tarkkaa tietoa ole siitä mitä toimenkuvaani kisoissa liittyy. Koulutus onkin vasta 8.kesäkuuta ja ensimmäinen  peli Salzburgissa 10.6 (Kreikka-Ruotsi). Mutta kyllä futishuuma on levinnyt koko kaupunkiin ja maahan. Ja nyt tilastonikkarit tarkkana! Lohkossa B pelaa Itävallan lisäksi Kroatia, Puola ja tietenkin tärkeimpänä naapuri ja "vihollinen" Saksa. Palataan vuoteen 1978 Cordobaan, Argentiinaan ja jalkapallon maailmamestaruuskilpailuihin. Näissä kisoissa Itävalta voitti viimeksi Saksan numeroin 3-2. Ja sitä täällä on sitten hehkutettu! Ja uhotaan että näin tulee jälleen tapahtumaan. Eli kerrointen valossa heikoin Itävalta voittaa voittajasuosikin Saksan…aina voi toivoa. Ja mitä tulee siihen Cordobaan, Mäkistä löytyy McCordoba, jokainen päivälehti kirjoittaa Cordobasta ja joka kolmannella itävaltaisella lukee t-paidan etumuksessa teksti: Cordoba – we were there! Hulluja nää itävaltalaiset.

Ihmisiä aina kiinnostaa millainen sää on; tänään oli 33 astetta varjossa. Pilviä ei juurikaan näkynyt. Pohkeille rasvaa vaan!

Jep, roti viisi viikkoa Suomeen paluuseen ja pakko myöntää että semi-stressiä pukkaa. Töitä pitäisi saada syksyksi ja sillee. Tästä johtuen täällä vietetään alkuviikosta maisteri Jokisen valmistujaisia. Tervetuloa!