Jaahas. Väsyttää ja eikä ihme, aikamoinen viikko taas takana.

Palaamme ajassa lähes tunnilleen viikon takaiseen, jolloin Riihimäen kovanaamat, Suni ja Uimonen saapuivat Salzburgiin. Saapumispäivä olikin sopiva, sillä samana iltana meillä oli täällä asunnossa WG-partyt, samaiset bileet oli täällä viikko sen jälkeen kun itse olin tänne saapunut. Eikä siinä mitään, meininki oli hyvä ja porukkaa taas paljon, ei kuitenkaan niin paljon kuin viime kerralla. Vieraat olivat kuin kalat vedessä, eikä se mikään yllätys ollut.

Seuraavana aamuna saadessamme silmät auki, lähdimme tutustumaan kaupunkiin. Perusjuttuja…Samaisena iltana minulla oli jalkapallon EM-kisoihin liittyvä Kick-off tapahtuma, joka olikin hauska tapahtuma. Tapahtuma oli Salzburg Congressissa, joka on melko uusi kokouksia ja muita varten tehty rakennus. Kaikki oli viimeisen päälle laitettu ja rahassa ei oltu säästelty. Tilaisuudessa haastateltiin paikallisia maajoukkuepelaajia, esiteltiin vapaaehtoisten johtoryhmää, joku paikallinen bändi veti setit, muotinäytöksessä esiteltiin meidän tulevat kisavaatteet, breakdance esitys ja kisojen maskotit Trix ja Flix esittivät oma showsa. Kaiken tämän jälkeen oli lyhyt info, jossa ei ollut mitään järkeä, eli mitään infoa tulevasta työstä emme saaneet…eiköhän ne myöhemmin selviä. Tilaisuuteen kuului myös ruokailu, joka sekin oli huikea. Gourmet ruokia buffet tyyppisesti, viiniä, olutta…ihan viimeisen päälle. Koska vieraat odottivat kämpilläni, poistuin tilaisuudesta melko aikaisin, vaikka juomaa olisi riittänyt yömyöhälle.

1518657.jpg
Trix, pallo ja minä.

Sunnuntaina puoliltapäivin pakkasimme auton ja näpyttelimme navigaattoriin kohteeksi Venetsian. Matka Venetsiaan kesti noin viisi tuntia, pitäen sisällään pari taukoa, pari ruuhkaa ja yhden läheltäpiti kolarin. Naarmuitta kuitenkin selvisimme perille ja otimme hotellihuoneen Mestrestä, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä Venetsiasta pohjoiseen. Mestressä hotellit olivat huomattavasti halvempia ja bussiyhteys sieltä Venetsian keskustaan oli helppo, nopea ja halpa. Sunnuntai-iltana kävimme vain syömässä keskustassa ja vasta seuraavana päivänä oli tarkoitus tutustua uppoavaan kaupunkiin lähemmin.

1518666.jpg


1518668.jpg
Oli helppo olla ylpeä suomalainen!!

Säidenjumalat olivat puolellamme, sillä tiistaina taivas oli täysin pilvetön ja lämpöasteita oli lähes 25. Jo edellisiltana olimme päättäneet että otamme gondolin, koska se nyt vaan kuuluu asiaan. Gondolilla ajelu ei kyllä ole köyhän miehen hommaa, noin 20 minuutin matkasta saimme jokainen maksaa sen 20 euroa..noh, onpahan sekin nyt koitettu. Ei siinä, olihan se ihan hauska kokemus sekin. Koko päivä käveltiin ja monta siltaa ylitettiin ja monessa saaressa käytiin. Venetsia on rakennettu 118:ta saarelle, joita yhdistää 354 siltaa. Ja kyllä kaupunki on käymisen arvoinen, pari päivää kuitenkin riittää. Kaupunki on melko kallis, ruoka ja juoma ovat todella kalliita, esim. yksi olut (0,33l) saattoi terassilla maksaa lähes 9euroa. Pakolliset nähtävyydet kiersimme totta kai. Rialton silta, San Marcon Piazza, huokausten silta, Basilica di San Marco ym.

1518672.jpg
Romanttista, eikö? Takana "Luigi". Kysykään Jannelta oli hihaton hyvä valinta?


1518677.jpg
Piazza San Marco (Pyhän Markuksen tori). Tuttu Casino Royalesta!


1518680.jpg
Sama ylhäältä.


1518682.jpg


1518770.jpg
Takana oleva silta sai turistit "huokailemaan" :)



1518685.jpg
Canal Grande, Venetsian suurin joki.

Tiistaiaamuna jätimme sateisen Italian ja lähdimme kohti Sloveniaa ja Ljubljanaa. Ljubljanaan päästyämme jouduimme suoraan vankilaan, kulkematta lähtöruudun kautta.

1518686.jpg
Hostel Celica

Hostel Celica on entinen vankila, joka on kunnostettu yllättävän hienoksi hostelliksi. Hostelli on erittäin suosittu interrailaajien keskuudessa sillä se sijaitsee lähellä rautatieasemaa. Huoneet ovat vanhoja sellejä, joiden ikkunoiden edessä on edelleen kalterit. Saimme tiedon hostellista Heimosen Johannalta, joka oli suomiporukan kanssa samaisessa hostellissa…samaan aikaan. Suomalainen Tytti oli bongannut slovenialaisen miehen tutoroidessan vaihtareita Jyväskylän ammatikorkeassa parisen vuotta sitten. Tämän miehen perässä päätti sitten muuttaa Ljubljanaan asumaan. Olin tavannut Tytin jo neljä vuotta sitten juuri Münchenissä, kun hän oli siellä aupairina, tästä johtuen myös Johannan kanssa tunsivat toisensa. Johannalla oli vieraita Suomesta, joten yhteensä meitä oli 10 suomalaista, joista 5 Riihimäeltä. Tämä tietysti tarkoitti sitä, että aika kovat bileet olivat luvassa. Tytin mies, Greg, vei meidät syömään paikallisia herkkuja. Itse söin mustekalaa pinaattipedillä ja maksoin 12 euroa, pitäen sisällään viinit, oluet ja snapsit…eli ihan ilmainen setti! Ilta jatkui baariin ja aikas myöhään meni kun pääsimme takaisin vankilaan.

1518687.jpg
Seinän vieressä: Greg, Tytti, Jokke, Sini, Johanna, Jukka, Suntza. Edessä: Imu, minä, Ville ja Katri


1518690.jpg
Ljubljana by night

Keskiviikkona-aamuna eli vappuaattona muut suomalaiset jatkoivat matkaa kohti Kroatiaa. Myös meillä oli jossain vaiheessa tarkoitus suunnata sinne, mutta aikataulullisista ja vuokra-autollisista syistä johtuen päätimme palata Salzburgiin jo keskiviikkona. Pyörimme päivän vielä Ljubljanassa, joka sekin on kyllä kaunis kaupunki. Hieman kyllä harmittaa että aika siellä jäi lyhyeksi, mutta ehkäpä sinne vielä joskus pääsee uudestaan. Voin suositella.

Ljubljanasta Salzburgiin on matkaan sen 2,5tuntia. Siellä meitä odotti taas uusi joukko suomalaisia. Olin saanut viestiä, että Salzburgissa asuvat suomalaiset ovat kokoontumassa vapunviettoon erääseen biergarteniin. Ja sinne mekin siis suuntasimme. Ja voi kuinka maailma on taas pieni. Tarja, joka on kotoisin Riihimäeltä, opiskelee tällä Mozarteumissa eli jotain musiikkihommia. Tarja oli samaan aikaan yläasteella kanssani ja pelasi myös jalkapalloa ja muistelimmekin että olimme olleet samaan aikaan jossain turnauksessa Ruotsissa. Että näin. Illanvietossa oli niin suomalaisia opiskelijoita kuin jo hieman iäkkäämpiäkin Salzburgissa asuvia. Ensimmäistä kertaa tapasin myös Riikan, joka oli yhteyksillään hankkinut minulle pyörän. Ilta jatkui kohti keskustaa ja taaskaan ei päästy aikaisin nukkumaan…

1518692.jpg
Hyvää VAPPUA!!! Tarja ja Tarjan Yo-lakki lainassa!


1518696.jpg
Johanna, Uimonen, Alexandra ja Suni! Tuntus maistuvan...

Torstainaamu tai paremminkin päivä valkeni ja Sunilla ja Uimosella oli edessä matka Rosenheimiin ja sitä kautta takaisin Suomeen. Ja on se aika harmillista, kun hauskaa on ollut viikon verran, ja sitten kavereiden pitää lähteä. Toisaalta tällaisen viikon jälkeen on taas mukava rauhoittua, nukkua, aloittaa opiskelut ja urheilut. Nukkumisesta puheen ollen, nukuin koko eilisen päivän…ja vieläkin väsyttää!

Että tämmöinen viikko takana. Paljon uusia paikkoja ja paljon uusia ihmisiä. Asiallista!