Ja taas päivityksiä päiväkirjaan. Kaikki ovat varmaan huomanneet että jalkapallo on IN! Ennen jalkapallo hehkutusta kerrataan reilun viikon takaisia. Palaamme ajassa perjantaihin ja toukokuun viimeisiin päiviin. Salzburg on ennen muuta tunnettu Mozartista ja kulttuurikaupunkina, ja tämän vuoksi olin hieman huolissani, sillä tämä kulttuuripuoli on jäänyt vähäiseksi. Otinkin yhteyttä Tarjaan, joka opiskelee täällä Mozarteumissa, kuuluisassa musiikkikorkeakoulussa. Tarja tiesikin loistavan konsertin johon perjantaina suuntasimme. Ennen sitä olimme kuuntelemassa kun Saila, joka on asunut täällä jo kolmisen vuotta, oli soittamassa viulua eräässä kirkossa. Kirkon jälkeen suuntasimme Mozarteumiin, jossa esiintyi Argentum Tango Orchestra. Ja kyllähän oli loistava konsertti.  Kapellimestarina Federico Abiuso, jolta olisin keikan jälkeen halunnut kysyä, että onko kapellimestareilla oikeasti niin paljon naisia kun luullaan? BackStagelle en päässyt , että toinen kerta kysyn. Muita kovia nimiä: Santiago Cimadevilla (argentiinalainen hanuri..harmonikka), Federico Jesus Diaz Paez (kitara), Oscar Ovejero (laulu). Nostaisin esiin myös loistavasti vetäneet ykkösviulut, etenkin Camilo da Rosa Simoesin, jonka viulu oli tiukassa vireessä. Ainoa miinus oli flyygelipoika, jonka virheet absoluuttinen sävelkorvana huomasi heti :)

1631584.jpg

Argentiinalaista Tangoa Mozarteumissa

Samana iltana Mirabellgartenissa järjestettiin paikallisen Valion kemut, jossa piti pukeutua valkoisiin. Kemuissa tarjoiltiin maitotuotteita totta kai ja nähtävä oli erilaisia performanssi esityksiä…osa aika erikoisia…taidetta taidetta!

1631586.jpg

Taidetta...

1631588.jpg
Performanssia...taustalla Big Brother Silmä!

Lauantaiaamu valkeni aurinkoisena ja täydellisenä jalkapallolle. Vedinkin nappikset jalkaan lähdin edustamaan Team Finnlandia. Kyseessä oli siis amatöörien futiksen MM-kisat, epäviralliset tai ei. Porukkaa oli paljon ja hauskaa oli. Team Finnland pelasi hyvin, mutta ei riittävän hyvin. Jatkopelit jäivät haaveeksi. Puola/Kanada/USA yhdistelmä kaatui helposti, samoin Itävallan tiimi. Kuokkaan tuli Makedonialta ja yllättäen Malesialta. Ensi vuonna uudestaan. Joukkueessa pelasin lisäkseni kaksi kaveria, joiden äidit ovat suomalaisia,  muut olivat Itävallasta. Joukkueen kapteeni ja kasaaja oli ollut Helsingissä vaihdossa viitisen vuotta sitten…siitä nimi Team Finnland ja kuulemma sillä nimellä pääsi helpommin mukaan kisoihin.

1631589.jpg

Takarivi vasemmalta: Luci, Michael, Euden, Andi
Eturivi vasemmalta: Minä, Mikko, Michael, Joona

Viikko sitten alkoi golfkurssi. Pirun asiallista. Swingi heilahtaa kivasti ja lähipeli on sujuvaa. Bunkkerissa vielä ongelmia. Ensi perjantaina pro toivottavasti näyttää vihreää korttia eli ”liikunnan jätkät”: vihreä takki voi olla kesällä uhattuna!

Meillä EM-kisojen vapaaehtoisilla on täällä tiettyjä etuja. Esimerkiksi viime torstaina pääsimme tutustumaan paikalliseen Salzburg Zoo:hon halvalla. Ja meikä oli mukana. Paljon elukoita: karhuja, yksi poro, jaguaari, pumia, leobardeja (tiesittekö muuten että leobardi voi hypätä yli 15 metriä matkan?), lintuja, apinoita, kameleita ja sokerina pohjalla sarvikuono, jota pääsin silittämään!

1631590.jpg
Mesikämmen

1631591.jpg

Esso

1631592.jpg
Tällä kaverilla oli osuva nimi:  Herman Mayer :)


Samana iltana täällä meillä Haus Merianissa järjestettiin pöytäjalkapallon mestaruuskisat…futiskuumetta!!


1631593.jpg
Puola (Anja) vs. Norja (Kristian)

1631594.jpg

Rekkaribongaajan unelma...

Perjantaina olimme muutaman muun suomalaisen kanssa katsomassa taas Mozarteumissa taidetta. Tarja ja Saila tanssivat arttifarhtti performanssia kun eräs opiskelija esitteli lopputyötään. Myös liikunnalta tutut BodyPercussiot ja Chembet olivat hienosti esillä.

Lauantaina lähdimme paikallisen Sushin kotitilalle ratsastamaan. Maalle oli matkaa junalla noin puoli tuntia ja hevostila sijaitsi Salzburgista pohjoiseen. Ensimmäistä kertaa hyppäsin hevosen selkään ja kyllähän se heppa on iso ja pelottavan vahva eläin. Mutta otin hevosen heti haltuun ja hitaassa ravissa kevennystäkin löytyi. Pohkeilla olisi pitänyt ottaa enemmän.  Meitä oli matkassa 12 ”hevoshullua” ja lähinnä tästä meidän talosta.

1631595.jpg
Tuleva Marco Björs pääsi selkään. Sateen takia olimme maneesissa ja kuvista tuli ihan paskoja sisällä :(

1631596.jpg

Hevoshullut Strasswalchenin asemalla 

Ja sitten ne kisat alkoi!! Heti lauantaina olimme seuraamassa Salzburg FanZonella isoilta screeneiltä Portugalin ja Turkin kohtaamista. Kova on meininki stadioneiden ulkopuolellakin! FanZonella Salzburgissa oli kyseisenä lauantaina noin 10 000 ihmistä.


1631597.jpg

1631598.jpg

Türkije, Türkije!!! 

Sunnuntai olikin tiukka päivä. Volunteer koulutus alkoi aikaisin aamulla ja päättyi myöhään iltapäivällä. Aluksi luentoja siitä mitä pitää tehdä, mitä ei saa tehdä, miten pukeutua, miten puhua…ole positiivinen, iloinen, auta, kysy jos et tiedä…jne. jne. Kisa-asujen jako; 2 pikee paitaa, 2 t-paitaa, takki, shortsit, housut, sukkia 6 paria, lenkkarit, lippis, takki, kassi, vyölaukku…kaikki merkkiä Adidas. Kisapassien leimaus; oikeuttaa liikkumiseen stadionin ympäristössä, julkisten liikennevälineiden ilmainen käyttö (myös junat koko Itävallassa), passi kaulassa on tärkeä olo…ja saat paljon kateellisia katseita. No juu, onhan se selvä että turvatoimet on tosi tarkat ja kaikkia ihmisiä valvotaan.

Tarkempi toimenkuva: ”Welcomes and Guides Guests at Sponsor/Corporate Gates before Kick-Off and after Final Whistle/ Assists in Skyboxes Corporate Gift Distribution during second half / General Assistance” . Eli ohjailen mukamas tärkeitä ihmisiä paikasta toiseen ja pelin aikana pyrin olemaan niin katse kentälle! Pakko sanoa että kyllä puitteet on vieraille kunnossa. Kävimme sunnuntaina VIP teltassa ja aitioissa ja kaikki on niin viimeisen päälle…siis niin nättiä. Kolme peliä koko kylässä ja sitä varten on rakennettu Stadion, käytetty 4 vuotta miettimiseen mikä on missäkin ja kuka kulkee missäkin, kasattu upeita VIP-tiloja, koulutettu porukkaa kisojen ajaksi…ja paljon paljon muuta…aika kova juttu tää jalkapallo!

Ja huomenna töihin! Tai siis tänään! Hallitseva Euroopan mestari Kreikka kohtaa aina niin rakkaan Ruotsin. Josta tulikin mieleen…täällä on ruåttalaisia ihan hitosti…siis ihan oikeesti. Keltainen on kohta pääväri täällä!

Eli tämmöstä täällä. Varmaan puolet jutuista taas unohdin..kerron sitten ensi kerralla sen mitä nyt unohdin. Kerron myös paljon Ruotsi-Kreikka peli päättyi. Niin joo…Kisojen slogan on ”Expect Emotions”.