Anteeksi kun en ole ehtinyt tänne kirjoitella, ollut aika vilkas viikko ja hirveesti kaikkee säätämistä. Lupaan päivitellä kuulumisia vähän useammin :)

Ok. Eli lähetään liikkeelle ihan alusta! Olen siis nyt täällä Salzburgissa ja kaikki on alkanut hyvin. Reilu viikko sitten oli lento Suomesta ja määränpäänä München. Kujala Janne eli "Kuju" oli mua vastassa kentällä, joka oli loisto juttu, sillä tän tavaramäärän kanssa liikkuminen julkisissa ei ollut kivaa...Matka jatkui kohti Rosenheimia, ja niille tiedoksi jotka ei Kujua tiedä, niin kaveri vetää hokia siellä ihan tosissaan. Rosenheim sijaitsee Münchenin ja Salzburgin puolessa matkassa, eli tämä oli minulle loistava tukikohta. Vietin Rosenheimissa muutaman päivän ja yhden päivän reissun heitin myös viime lauantaina Müncheniin. Se olikin hauska reissu se, pokeria pelattiin, siis melkein ammattilaisten kanssa, viralliset pöydät, jakajat ja kaikki. Eli kunnon poksuturnaus siis. Ilta jatkui sitten myöhään aamuun paikallisessa ja yöpaikkakin löytyi Heimosen Johannan luota (Vellun sisko). Ja kaikkihan Vellun tuntee. Myös Tulirinnan Mikko oli lähtenyt reissuun eli enemmänkin suomalaisia eli riksulaisia oli mukana! Myös pokerin peluussa oli mukana useita suomalaisia, johtuen siitä, että Johanna toimi järjestäjänä FromNorth tiimin kanssa. FromNorth on tämmöinen yhteisö Münchenissä, jossa on porukkaa pohjoisesta, Suomi, Ruotsi etc. Katri voi tarvittaessa tarkentaa ;)  Tämä Münchenin reissu melkein jäi väliin, koska aamulla kova myrsky oli kaatanut puita junaraiteille ja junat eivät kulkeneet. Pienen pohdinna jälkeen ja Johannan suostutteluiden (pakotuksen) jälkeen päätin vuokrata auton ja suunnata nokan kohti Müncheniä. Ja onneksi niin teinkin sillä ilta oli todella hauska!

Seuraavana päivänä lähdimme sitten samaisella autolla takaisin kohti Rosenheimia, mukana siis minä, Johanna ja Mikko. Rosenheimissä Jannella oli kotiottelu, missä Janne ei kuitenkaan loukkaantumisen vuoksi pystynyt pelaamaan. Menimme kuitenkin peliä katsomaan ja voin kertoa, että tunnelma näissä peleissä on hieman eri kuin Suomessa, vaikka pääsarjatasolla ei pelatakkaan. Ja mahtavat puitteet kaikinpuolin! Joukkueella omat auton pelajille, sm-liiga tasoa hipovat pukukopit ja isot fanilaumat. Kuinka monessa Mestis joukkueessa on sama meininki?? Pelin jälkeen Johanna ja Mikko lähtivät takaisin Müncheniin ja minä jäin vielä yöksi Rosenheimiin, koska seuraavana päivänä matka jatkui kohti virallista määränpäätä eli Itävaltaa ja Salzburgia.

Salzburgiin saavuin maanantaina aamupäivästä ja suoraan suuntasin kohti uutta kotiani, Haus Meriania. Aiemmin unohdin kertoa, että olin edeltävänä perjantaina käynyt Salzburgissa ErasmusWelcome jutussa ja samalla tsekannut asuntoni sijainnin. Eli asunto löytyi helposti, ainoa pelko oli, että onkohan kukaan kotona, koska avainta asuntoon ei vielä ollut...Onneksi koko perhe oli kotona! Saksalainen Arne, joka opiskelee politiikkaa, jenkkiläinen Roy, joka opiskelee kielia sekä tsekkiläinen Lucas, joka opiskelee historiaa ja kieliä. Eli tässä lyhyesti tämänhetkinen perheeni :) mukavia tyyppejä ovat ja ovat kovasti auttaneet minua pääsemään alkuun täällä. Kielenä vielä on englanti, mutta sovittiin poikien kanssa et puhukaa saksaa ja kysyn sitten jos en ymmärrä. Ja hyvin tässä on pärjätty, vaikka oma saksan puhuminen on vielä hyvin vähäistä. Tämä asuntoni sijaitsee aivan Salzburgin päärautatieaseman vieressä, joten tästä on helppo suunnata lumilauta kädessä kohti vuoria :) Huoneeni on pieni, ihan ok, ja eihän tässä nyt asuta kuin se 4kk. Onhan tää nyt vähän eri kun vertaa Peltoniementien tai Saarikonkadun asuntoihin :)

1351894.jpg

Lyhyesti Salzburgista: Mozartin synnyin- ja asuinkaupunki. Porukkaa täällä asuu n. 150 000, vaikka tuntuu et niitä on paljon enemmän (voi johtua japanilaisista turisteista). Kaupungin läpi virtaa Salzach, joka on aika makee. Müncheniin täältä on matkaa about 150km ja lähimmille, siis isommille laskettelukeskuksille junalla menee noin tunti. Kaupunkin on tuttu myös Redbullin pääpaikkana, joka näkyykin täällä aika selvästi. Kaupungin jalkapallo- sekä jääkiekkojoukkueen nimi on yllätys yllätys Redbulls. Mainittakoon vielä että jääkiekossa Redbulls pääsi finaaliin, joten mä oon niin siellä! Kaikenkaikkiaan kaunis kaupunki, vähä ehkä tämmönen turistirysä, mut ei se ketään. Paljon vanhoja taloja...kyllä te tiiätte!

1351936.jpg

1351926.jpg

Opiskelut ei oikein vielä oo alkanu täällä. Eilen oli sellainen saksankielen tasokoe, jonka perusteella mut laitettiin oman tasoiseen ryhmääni. Eikä se niin huonosti mennyt. Oon niinkuin sellaista keskitasoa, joka varmasti on ihan hyvä taso jos aattelee et puhuminen tuottaa vielä vaikeuksia. Saksantunteja mulla tulee olemaan sellaiset kuusi viikossa. Paikallisessa liikuntatieteellisessä kävin eilen. Se kyllä sijaitsee aivan maalla. Bussilla menee noin puoli tuntia. Mutta puitteet siellä kyllä on kunnossa, golfkentät ihan vieressä, samoin viimeisenpäälle tennis ja muut urheilukentät. Maanantaina tapaan sen mun liikunnan koordinaattorin ja sit sen kanssa katotaan mitä kursseja mun kannattaa tehdä. Tää koordinaattorimies vaikutti kyllä tosi hauskalta kaverilta ja oli heti sitä mieltä ettei kannattanu tehdä liikaa opintoja, mielummin pitää hauskaa :) se heti ilmoitti et jos sen vaimo heittää sen pihalle, niin se lähtee mun kanssa laskemaan :)

1351874.jpg

1351887.jpg

Mitäs vielä? Ainiin. Kävin tänään aamulla siellä haastattelussa, josta voin sit päästä vapaaehtoiseksi töihin jalkapallon EM-kisoihin. Ihan ok meni. Se haastattelija vaikutti ihan mukavalta ja lupasi ilmoittaa parin viikon sisään miten kävi :) samalla reissulla kävin Ikeassa ja ihan ekana menin syömään lihapullia ja perunoita :) ostin sitten jotain tänne asuntoonkin, lähinnä liinavaatteista ja maton lattialle.

1351911.jpg

Elikkäs näin täällä. Vaikka vähän alussa olikin sellainen outo fiilis, ettei oikein tiennyt mitä tehdä, niin koko ajan näyttää paremmalta. Paljon on tullut jo uusia kavereita ja muutenkin tää touhu täällä vaikuttaa mukavalta. Ja mikäs täällä ollessa, tänäänkin aurinko paistoi koko päivän ja Alpit näkyy mahtavasti keittiön ikkunasta :)