Tarina alkaa viime torstailta, jolloin Ilkka saapui tänne Salzburgiin. Tarkoituksena oli päästä laskemaan ainakin kahtena päiväna ja näin pääsikin käymään :) Torstai-iltana ohjelmassa oli hieman muuta urheilua, nimittäin jääkiekkoa. Jo aiemmin taisin mainita, että kaupungin jääkiekkojoukkue Redbulls saavutti finaalipaikan maan pääsarjassa eli Bundesliigassa. Finaalissa vastaan asettui HDD Olimpija Laibach, joka paikallisen Veikkaajan mukaan on yllättäjä, mutta koko kevään ajan parantanut pelejään. Finaalit pelataan paras seitsemästä, aivan kuin Suomessakin ja tämä torstain peli oli finaalisarjan ensimmäinen. Missasimme ottelusta ensimmäisen erän, koska Ilkan kone oli muodikkaati myöhässä lähes 1,5 tuntia. Emme kuitenkaan halunneet menettää enempää, koska liputkin oli jo valmiiksi hankittu, ja reippaina poikina suhasimmekin taksilla nopeasti kentältä kämpille ja kämpiltä hallille. Toinen erä oli juuri alkamassa ja peli oli energijuomapoikien hyväksi 1-0. Jatkossa peli oli hyvin rikkinäistä ja toista erää sävyttivät useat jäähyt. Vierasjouokkue tasoittikin upealla ylivoimamaalilla ja halli hiljeni. Kerrottakoon että täälläkin tuo fanikulttuuri on samanlaista kuin saksassa...rummut pauhaa, fanit huutaa ja rohkeimmat haluavat kannustaa omaa joukkuetta ilman paitaa! Me kuitenkin pidimme paidat ja takit päällä ja keskityimme arvioimaan kiekon tasoa ja analysoimaan että Suomen Mestiskin on tasoltaan parempaa. Taidolllisesti kiekko ei siis ollut kovinkaan hyvää, mutta viihdyttävää se silti oli. Kolmas erä eteni tasatahtia ja kun summeri soi tulostaulu näytti 3-3. Seurasi siis jatkoaika ja sehän meille kävi, koska ensimmäinen erä oli jäänyt meiltä väliin.Jatkoaika poikkesi Suomen systeemistä, sillä sen pituus oli vain 5minuuttia ja jos maalia ei tullut siirryttiin aina niin raakaan ja paineita aiheuttavaan rangaistuslaukauskilpailuun! Ja näin kävikin. Jatkoajalla maaleja ei tullut ja voittaja selvitettiin rankkareilla. Liekö pojilla energijuomat kopista loppunut, sillä riittävää puhtia rankkareille ei enää riittänyt. Vierasjoukkue Laibach otti ensimmäisen kiinnityksen "poikaan" ja siirsi kotiedun itselleen. Faniudesta vielä sen verran, että vierasjoukkueen paidattomat kannattajat innostuivat ja ylpistyivät voitosta niin että päättivät alkaa sylkeä kotijoukkueen kannattajia..liekö siinä sitten järkeä!?

1382313.jpg
YV 5-3

Suomalaisväriä ottelussa edusti Redbullsin kakkosvalmentaja Reijo Ruotsalainen (Olympiahopeaa Calgaryssa -88). Reijon kokemus ei tänään kuitenkaan riittänyt. Ottelun toinen suomalainen oli  Darude, jonka jo vanhanliiton hitti "sandstorm" pamahti pariin otteeseen hallin katossa olemista ämyreistä :) Myös Jussi Tarvainen on Redbullsin internet sivujen mukaan joukkueessa mukana, mutta ainakaan tässä pelissä häntä ei kentällä nähty.

1382310.jpg

Salzburgin Eisarena oli hieno ja tunnelmaltaan hyvä. Mainittakoon vielä Kassulle tiedoksi (jos satut lukemaan tän), että pitkäkierto oli aika lyhyt. Pub Karjala sijaitsi ulkona ja oli hajoitettu useaksi omaksi pisteekseen. Erätauolla janoisia katsojia riitti ja jonoja alkoi kertyi hanojen ääreen. Eli mitään ei laskettu valmiiksi vaan jokaiselle halukkaalle olut laskettiin siinä samalla. Hidastahan se oli! Tällä tietysti paikallinen Miksu vältti sen ettei Honkamaja täyttynyt joka pelin jälkeen...

Perjantaina suuntasimme Ilkan kanssa kohti Schladmingia, joka sijaitsee n.1,5 tunnin junamatkan päässä Sazlburgista etelään. Keskuksena Schladming on asiallinen, onhan se yksi maailmancupin kisapaikoista. Sää vaan ei suosinut meitä. Ensin tuli lunta ja sitten ylhäällä räntää ja alhaalla vettä. Aluksi homma oli kyllä hauskaa, koska lunta oli paljon, lähes Hupellus 2004 Vars-Risoul tuli mieleen :) iltapäivästä keli kävi kuitenkin todella raskaaksi ja reidet alkoivat huutaa armoa. Laskimme kuitenkin koko päivän ja väsyneinä palasimme Salzburgiin. Olimme illalla niin rikki, että päätimme jättää bileet väliin ja keskittyä seuraavaan päivään, koska paikallinen Pekka Pouta oli luvannut aurinkoa.

1382317.jpg

1382325.jpg

Ja kyllä Pekka lupauksensa pitikin! Lauantaina junalla matkasimme Bad Gasteiniin, jossa olin jo ollut viikko sitten. Paikka tuntui huonollakin kelillä hyvältä, joten sitä oli helppo suositella. Paikkaa puolsi myös se, että juna-asema sijaitsee aivan hissiaseman vieressä, joten lähes suoraan junasta pääseen nousemaan ylöspäin. Olimme aikaisin liikkeellä, sillä ensimmäiset laskut tehtiin jos ennen yhdeksää. Rinteet olivat huippukunnossa ja jo aamusta aurinko alkoi lämmittää. Toisaalta iltapäivästä aurinko oli pehmentänyt rinteitä niin että taas kävi raskaaksi. Pääsimme hieman myös offpisteille, mutta lunta ei edellispäivänä ollut tullut täällä niin paljon että aivan koskemattomia reittejä ei helpolla löytänyt. Aurinko siis paistoi koko päivän ja tiedättehän te miten siinä sitten käy!! Pohkeet kuitenkin säästyivät ;)

1382331.jpg

1382330.jpg

1382329.jpg

Sunnuntaina sää Salzburgissa oli taas huono ja päivä menikin lepäillessä. Myös lauantainen afterski vaati veronsa. Tänään aamulla Ilkka pakkasi suksensa (myös sauvansa ;)) ja hyppäsi Suomeen menevään koneeseen. Katri saapuukin tänne tänään illalla, että kovin yksin ei täällä tarvitse olla. Nyt alkaakin tavaroiden pakkaus, sillä aikaisin huomen aamulla matkustamme junalla St.Antoniin. Laskupäiviä pitäisi kertyä kolme ja sääennustusten mukaan pitäisi olla ainakin osin aurinkoista. Aurinkorasvan pakkaakin päällimmäiseksi ;)

Seuraavalla kerralla kerronkin onko St.Anton maineensa veroinen ja mikä on hyvä suojakerroin keväisille rinteille ;) bis dann!