Nää on kuulkaas kovia juttuja! No ensinnäkin meikä pyörii maailman kolmanneksi suurimmassa urheilutapahtumassa, joka on ihan ok juttu. Toiseksi, täällä Salzburgissa on niin hauskaa ja niin mukavaa porukkaa että…esimerkiksi Franz. Kolmanneksi, tasan 20 päivää paluuseen Suomeen, joka sekin nättiä, koska siisti nähä kaikki kaverit. Neljänneksi ,olen maisteri. Viidenneksi, Suomessa odottaa uusi kaupunki, uusi työpaikka, uusi asunto. Kuudenneksi, kaikki rahat on loppu, joka ei oo siistiä! Onneksi on VISA!

Viime tiistaina pelattiin Kreikka – Ruotsi. Wals-Siezenheimin stadion oli tupa…31 023 katsojaa! Ruotsalaisia oli varmaan kaksikolmasosaa. Tulos 0-2! Ennen peliä pyörin stadionin pohjoispäässä toivottamassa tervetuloa kaikille helvetin tärkeille vieraille. Sitä mukaa kun taksit ja mustat mersut ajoivat pihaan, ohjasin porukan VIP-teltoille tai aitioihin. "Geradeaus, über die Strasse und links"- ohjeella ainakin suurin osa löysi perille…ruotsalaiset uskoivat myös englannin kieltä. Kreikalla en lähtenyt ollenkaan herkuttelemaan.  Hieman ennen peliä sama porukka siirtyi hyvin syöneenä ja juoneena teltoilta stadionille ja taas heille piti sanoa mihin mennä ja mitä tehdä. Peli alkoi ja me painoimme duunia teltoilla…mutta ei kauan, sillä viimein lupa katsomoon heltisi! Näin pelistä noin 2/3 osaa…ja mikä tärkeintä molemmat maalit! Ja olihan se nyt siistiä!!

1654691.jpg

Kreikka - Ruåtsi 

Pelin jälkeen jälleen menimme teltoille huolehtimaan että kaikki osaa perille ja on tyytyväisiä…eli tätä se vieraanvaraisuus oli. Tässä meidän "hospitality" porukassa on 10 tyyppiä, pari saksalaista ja muut Itävallasta. Pomoina meillä on Simon Etelä-Afrikasta, Marilena Kreikasta, Daniel Itävallasta ja Sven Sveitsistä. He ovat ihan oikeissa töissä ja taitavat saada jotain muutakin korvaukseksi kuin vaatteita ja ruokaa. Aika kova nippu sisänsä!


1654793.jpg
"Oliko Platini? No Joksu tässä terve...ookko pahassa paikassa...pari kaveria joo...niin liput...siis finaaliin...onko paha....hienoa...ok palataan. Ciao!"

Kämppikseni Arne tekee videoblogia EM-kisoista kotikaupunkinsa Hamm:in (lähellä Dortmundia) paikallislehden nettisivuille. Olen ollut apuna ja viime viikolla Hammissa ilmestyi lehti, jossa meistä on juttu! Videoblogissa yritän lausua kaikkien kisoihin osallistuneiden maiden kielillä esim. "tervetuloa, kiitos, terve, ole hyvä". Arnen mielestä oli hyvä idea, että suomalainen jamppa puhuu ensin suomea ja sitten 16 eri kieltä! No ainakin hauskaa (kuulosta) se oli…

1654713.jpg
StadionTourilla pääsimme kentälle...


1654813.jpg
...ja pukuhuoneisiin. Iski hätä Kreikan pukkarissa...no minkäs sille teet :)

Aina kun ei ole pelejä täällä niin olen viihtynyt aika hyvin FanZonella! Meininki on siellä melko kova. Eilenkin varmaan 15 000 ihmistä kannustamassa Itävaltaa jatkoon…valitettavasti Saksa otti huonollakin pelillä perus 1-0 voiton. Toivottavasti kisakuume ei laske, vaikka molemmat isäntämaat ovat pihalla. Ainut huono puoli Fanzonella on oluen hinta…tanskalainen olut maksaa enemmän kuin Suomessa!

Viime lauantaina pelattiin Kreikka-Venäjä. Hommani oli melko sama kuin viimeksi. Isoin ero oli siinä että rikkailla venäläisillä oli enemmän mersuja ja porcheja kuin muilla. Venäläiset olivat vuokranneet Salzburgin keskustasta ison kongressi talon jossa pitävät majaansa. Pelin jälkeen yöllä palatessani kämpille pyöräilin kyseisen talon ohi. Pihalla seisoi kolme valkoista pitkää limusiinia, useita muistia mersuja, ja pari maasturi porchea takaluukut auki, joiden kautta itänaapurimme huudattivat voittomusiikkia. Peli päättyi siis puolustavan Euroopan-mestarin tappioksi 1-0. Jälleen näin suurimman osan pelistä, mutta tasoltaan ei läheskään niin hyvä kuin aiempi Ruotsi matsi.

1654719.jpg
Kreikka - Venäjä


1654825.jpg
"Come oooon!! Se mikään paitsio ollu...puusilmä!!!"


1654797.jpg
London Timesin ja Le Monden toimittajat laitto pahoja...mut kyllä se ihan nappiin meni!

Pahoittelut että pompin ajassa. Palaan nyt viime viikon perjantaihin. Olin suorittamassa greencard-koetta ja palaamassa golfkurssikaverini Donaldin kanssa viimeiseltä reiältä. Vastaamme käveli kaksi miestä, joille sanoimme "Servus" niin kuin maan tapoihin kuuluu. Parin askeleen jälkeen Donald alkoi nauraa ja kysyi tunnistinko vastaan tullutta miestä? Olin ihmeissä ja käännyin…sitten vasta tunnistin. Juoksin repulleni ja kaivoin kameran ja sanoin Donaldille, nyt on semmonen juttu että kuva on pakko ottaa. Donald olikin mukana ja kysyikin kohteliaasti saksaksi: " Herra Beckenbauer, ystäväni Suomesta haluaisi tulla kuvatuksi kanssanne". Beckenbauer siihen: "Aa, Suomesta, no ilman muuta". Kättelyt normaalisti, ja kuvat siihen. Tilanne oli aika jännä, olihan kyseessä yksi maailmankuuluisimmista entisistä jalkapalloilijoista. Englanti/saksa sekoituksella sain kuitenkin kysyttyä että oliko Herra Beckenbauer seurannut kisoja livenä ja kerroin että olen vapaaehtoisena töissä kisoissa. Ja olihan Franz pelejä katsonut ja huikkasi viimeiseksi: "Näämme sitten huomenna stadionilla, heh heh". No eipä Franzia lauantaina näkynyt, mutta muuten ihan asiallinen kaveri! Niin ja tulihan se kolopallokoe hyväksytysti suoritettua.

1654685.jpg
Nii, ketäs meitä oli...kuvan varmaan otti Berlusconi...


1654671.jpg
Lähipeliä

Jaahas, huomenna olisi sitten Kreikka-Espanja. Merkitsemätön ottelu, sinänsä huono homma, mutta hauska nähdä Espanjan tähtiä…jos niitä nyt edes peluutetaan. Ja viimeinen työpäivä samalla kuin viimeinen pelipäivä täällä. Eipä niitä töitä nyt niin paljon ollut, mut ei se mitään. Torstaina on vapaaehtoisten päätösbileet, että ilmaista tanskalaista olutta tiedossa.

1654724.jpg
Volunteer Center

Ensi viikolla palataan ravitsemustieteen saloihin, samalla kun yritetään ehtiä kaikkiin päätösbileisiin. Jyväskylästä tuttu Stäni saapuu pelipaikoille Annansa kanssa, myös Bude riksusta tulee tarkastamaan onko Salzburgin Fanzonella meininki kohillaan. Ensi viikon viikonlopuksi olisi tarkoitus matkustaa Wieniin…siellä pelataan EM-finaali, Hollanti-Espanja!!