Päivitellääs taas! ”Opiskelut” jatkuivat normaalisti pääsiäisloman jälkeen. Saksaa mulla on siis koko lukukauden ajan, n. 6 tuntia viikossa ja se onkin ihan sopiva määrä. Osa ”liikunnankursseista” alkaa vasta parin viikon päästä, et helpolla vielä on päästy. Viime viikon alku meni siis saksan parissa ja palautellessa parin viikon lomasta. Keskiviikkona hyppäsin taas junaa ja kohti Rosenheimia. Rosenheim oli vain välietappi, sillä matka jatkui Münchenin lentokentälle, Mersulla, milläs muulla! Opintotuki tuli eli ostin Mersun, CL 500 AMG, vai vuokrasinko sittenkin Euporcarilta pienen ”A” Mersun. No sillä välin kun mietitti, että kumpi vaihtoehto on oikein niin voin kertoa syyn kentälle menemiseen. Äiti ja Isä tulivat katsastamaan miten poika pärjää maailmalla ja lupasin noutaa heidät kentältä, joka olikin hyvä vaihtoehto, sillä koin epävarmuutta löytävätkö vanhukset ikinä perille Salzburgiin junalla :) ja mikäs siinä oli ajellessa leveitä moottoriteitä, joissa nopeusrajoituksia harvoin tunnetaan! Tässä vaiheessa voin paljastaa, että Mersu oli vain vuokralla ja syy siihen miksi vuokrasin sen Saksan puolelta oli hinta. Täällä Salzburgissa hinta olisi ollut kolmesta päivästä 100 euroa kalliimpi ja alle olisi saanut vain väsyneen VW Polon! Mersu oli oiva valinta ja sillä köröteltiin takaisin tänne Itävallan puolelle. Keskiviikko meni siis matkustaessa ja vasta torstaina oli tarkoitus aloittaa virallinen turistikierros. Porukoilla oli hotelli aivan kämppäni läheltä ja hyvältä hotelli vaikuttikin. Ei siis tarvinnut ahtautua tänne pieneen huoneeseeni.

1448246.jpg
Maisema Festungista

Torstai meni kierrellessä kaikki kaupungin kirkot ja nähtävyydet, joista osa oli minulle jo liiankin tuttuja. Mutta jos jotain tuttua niin jotain uuttakin: kävimme nimittäin Salzburgin linnassa eli Festungissa. Jos joku on nähnyt kuvan, joka on otettu Salzburgista, niin suurella todennäköisyydellä kuvassa on ollut kyseinen linna. Linnan rakentaminen aloitettiin vuonna 1077, mutta on muuttanut useasti muotoaan useiden sodan tuhojen ja jälleenrakentamisen takia. Linnasta avautuu mahtavat näkymät joka puolelle Salzburgia. Valitettavasti sää oli vain hieman huono. Linnan sisällä oli museo, jossa oli paljon erilaista tavaraa Keski-ajalta, lähinnä sotiin liittyviä juttuja. Sinänsä linna oli pettymys, ei siis mitään kovin erikoista paitsi hienot maisemat. Ja pitihän se minunkin siellä käydä :)

1448252.jpg

 

1448248.jpg
Turisteja Riihimäeltä

Perjantaiksi oli luvattu parempaa säätä, joten Mersu taas alle ja kohti vuoria. Tarkoitus oli käydä lähimmällä korkealla huipulla (Untersberg  1972m) aivan Salzburgin kaupungin kupeessa, mutta valitettavasti huipulle vievä gondoli-hissi oli huollossa ja siitä syystä suljettu. Toisaalta sääkään ei loppupeleissä ollut erikoinen, joten se ei niin paljon harmittanut. Kävimme kierroksen myös paikallisessa ”Liikunnassa” ja pakko taas kerran mainostaa, että kyllä puitteet on siellä kunnossa. Värittelen niistä myöhemmin lisää. Matka jatkui kohti etelää ja Bischofshofenia, jossa kävimme katsastamassa hyppyrimäen kunnon. Edelleen jatkoimme matkaa läpi monien tunneleiden ja jylhien maisemien ja lopulta päädyimme Bad Gasteinin kylään, joka minulle olikin jo tuttu parilta laskureissulta. Kylästä otimme hissin (ilman laskuvälineitä) ylös, jotta pääsisimme aitoon Alppitunnelmaan ja yli 2000metrin. Edelleen sää oli huono, mutta minkäs sille teet! Varsinkin ylhäällä oli niin sumuista, että oikein harmitti porukoiden puolesta, mutta kyllä kuulemma niihinkin maisemiin oltiin tyytyväisiä, ja sekös matkanjohtajaa miellytti.

1448256.jpg


Bischofshofenin monttu...olisi Ahosen Jannellakin kyynel herkässä ;)

Iltasin söimme paikallisia herkkuja ja tietysti olutta. Kolme päivää kaupunkia ja lähiympäristöä kierrellen meni hurjan nopeasti ja vieraat tuntuivat viihtyvät. Toivottavasti matkustuskipinä pysyy yllä :) Lauantaina päivällä heillä oli lento takaisin Suomeen, joten aamuvarhaisella lähdimme Salzburgista kohti Münchenin kenttää. Ja tietysti sinä päivänä kun pitää lähteä niin taivas avautuu kirkkaana..näinhän se yleensä menee!

Palautin auton Rosenheimiin ja päätin jäädä Erikan leikkikaveriksi viedä sunnuntaiksi, joten viikonlopun suunnitelmat olivatkin sitä myöten selvillä. Sunnuntaina pääsin myös saunaan, koska Jannen joukkueen kopissa on sauna, ja sehän maistui! Saunan lauteilta katseltiin kun Räkä kaasutteli maaliin toisena…asiallista! Sunnuntaina palasin takasin Salzburgiin ja valmistauduin maanantain pitkään (4h) koulupäivää. Maanantain alkoi uusi kurssi, US-games. Kurssi pitää sisällään nimensä mukaisesti erilaisia pelejä rapakon takaa. Ensimmäisellä kerralla aiheena oli jenkkifutis ja heti mentiin asian ytimeen eli taktiikkaan. Post In ja Post Out tulivat taas tutuiksi. Hirveästi tunnilla ei kyllä tullut hiki…ainut jolle tuli oli opettaja. Toivottavasti ensi kerralla saadaan kunnon pelit pystyyn…pelinrakentajan roolia vähän itselleni kaavailin. Mainitaan vielä, että sinne ”Liikunnalle” on matkaa se reilu 10kilsaa ja pyörällähän sinne mennään jos vaan keli antaa myöden. Eli viikossa saattaa kertyä 60kilsaa pyöräilyä. Eli laita Liisa Xycling tunnit syksyksi tikkiin niin mullekin tulee hiki :)